14 Ocak 2012 Cumartesi

ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE

80. TARİFİN ADI : ÇİKOLATALI HAŞHAŞLI KURABİYE
GÖNDEREN : CANANLA-DENENMİŞ TARİFLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler:
150 gr margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tane yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

1 pkt kabartma tozu

Alabildiğince un

Üzeri için:

Krema ve bitter çikolata

Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekeri alınarak karıştırılır.En son un,kabartma tozu ve haşhaş eklenip ele yapışmayan sert bir hamur olana kadar yoğurulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurların orta kısımlarına baş parmakla çukurlar açılır.160 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Krema bir tavaya alınıp kaynama noktasına geldiğinde içine çikolata konarak eritilir.Soğuduktan sonra pişen kurabiyelerin çukur kısımlarına kaşık yardımıyla konulur.Çikolata donduktan sonra servis edilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder