29 Ocak 2012 Pazar

PUDİNGLİ ALMAN TATLISI

125. TARİFİN ADI : PUDİNGLİ ALMAN TATLISI
GÖNDEREN : DELİKIZ PINAR MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

PUDİNGLİ ALMAN TATLISI(PUDDİNG BREZEL)

MALZEMELER

- 10 adet milföy hamuru
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 su b.süt

Pudra şekerini benim gibi üzerine serpecekseniz yeteri kadar pudra şekeri
Tatlının orjinalinde milföylerin kenarlarına şekerli glazör sürülüyor.
Bunun içinde 3 yemek k pudra şekeri ve 1 tatlı k su karıştırılıp macun
gibi bir karışım elde ediliyor ve yumurta fırçası yardımıyla milföylerin
kenarlarına sürülüyor.Milföylerin üzerine benim gibi milföyden çaprazlar
koyacaksanız 1 milföy ayırın derim.

YAPILIŞI

Milföy hamurları 4 tarafından da şeritler kesilerek aynı yerlerine tekrar
yerleştirilir.Puding süt ile pişirilir.Her milföye 2 yemek kaşığı kadar
puding konularak 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık
30 yada 35 dk.pişirilir)Soğuduktan sonra pudra şekeri işlemi yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder