82. TARİFİN ADI : DAMLA ÇİKOLATALI KEK
GÖNDEREN : BAHAR ÇİÇEĞİ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
3 adet yumurta
150 gr tereyag
150 gr seker
1 cay bardagi toz badem
1 bardak damla cikilota
200 gr beyaz cikolata rendesi
1 paket vanilya
3 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
2, 2.5 bardak un
Sekerle yumurtalar koyu kivam alincaya kadar cirpilir,yaklasik 5 dakika
Eritilmis tereyag,vanilya,toz badem,kakao ilave edilirekek cirpmaya devam edilir.
Damla cikilota eklenir,un ile kabartma tozu ilave edilerek karistirilir.
Yaglanmis unlanmis kek kalibina hamur dökülür.Isitilmis 170 derece firinda pisirilir.
Beyaz cikilotanin yarisini benmari usülü eritip soguyan kekin üzerine catalla serpistirdim. Rendelenmis diger yarisinida araliklarlar birakarak kekin üzerine koydum.
Elim boş gelmeyeyim dedim Özlemcim. Bu kurabiyeler de benden. Sevgiler.
YanıtlaSilhttp://neslicetarifler.blogspot.com/2011/12/hindistan-cevizi-dolgulu-kakaolu.html
nefis görünüyor, ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilözlem hanım sen iste istedigin tarif demiştim sayfamda sıcak sıcak taş fırında ekmek taze tereyağ kargı tulum peynir alabilirsin
YanıtlaSilMerhabalar, tarifimi bloğumda yayınladım biraz geç oldu ama. Yine siz mi alacaksınız resimleri aktarmayı bilmediğim için yalnızca tarifi ekleyebiliyorum. Kolay gelsin
YanıtlaSilŞOKALLA DOLGULU TOP KEK
Malzemeler
2 yumurta
1.5 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2.5 buçuk bardak un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ve dolgu malzemesi olarak kullanacağımız şokella veya evinizdeki reçelde olabilir.
Not : su bardağını hangi büyüklükte kullandım ise, bütün malzemelerde aynı su bardağını ölçü olarak kullanıyorum.
Klasik kek yapıyoruz. Yukarıdaki resimdeki gibi ister kağıt kaplara, isterseniz silikon kaplara bir yemek kaşığı yardımıyla bir miktar kek hamuru koyuyoruz. Arasına koymak istediğimiz dolgu malzemesini (bu şokell olabilir, pekmez olabilir evde yenilmeyen reçeller veya taneleri olabilir) tekrar üzerine hamur koyuyoruz ve pişiriyoruz. Hımmm hımmm pek bi lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
cikolatali olsunda, farketmez diyenlerdenim :) buda harikaa gorunuyor. Tarifi hemen bir kenara yaziyorum :)
YanıtlaSilTesekkurler :)
http://kucukseylerr.blogspot.com/