11 Ocak 2012 Çarşamba

LİMONLU KOLAY CHEESECAKE

59. TARİFİN ADI : LİMONLU KOLAY CHEESECAKE
GÖNDEREN : LEZZET YAĞMURU

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:

2 Paket yulaflı bisküvi
100 gr. margarin,eritin. (ben becel kullandım)

CHEESECAKE HARCI:
2 Kutu Dr.oetker.Limon aromalı jel +
3 çay bardağı kaynamış,sıcak su (ajda çay bardağıyla)

1 Su bardağı dolusu lor peyniri
1 Su bardağı dolusu toz şeker
200 gr. 1 kutu labne peyniri
200 gr. 1 kutu krema

LİMON SOSU:
1/2 Su bardağı limon suyu
1 Limon kabuğunun rendesi (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
60 gr. 3 Yemek kaşığı dolusu toz şeker
30 gr. 2 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1,5 Su bardağı su
1 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı dolusu tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri rondoda un gibi çekerek,erittiğiniz yağla iyice karıştırın.
Servis yapacağınız tabağa yerleştirdiğiniz çemberin içine boşaltıp,su bardağının tabanıyla bastırarak yayın.

Bir kasede limon jelini ve kaynattığınız sıcak suyu karıştırarak erimesini sağlayın.(Limonlu jel'in su miktarını kutunun üzerinde ki ölçüden daha az kullanın.benim verdiğim ölçü yeterli geldi )
Ayrı bir kasede buzdolabından çıkmış soğuk kremayı yoğunlaşıncaya kadar mikserleyin.
Çırptığınız kremanın içine toz şekeri,lor peyniri,labneyi ilave ederek mikserleyip,limon jelini de ekleyip tekrar çırparak biraz bekletin.
Sulu kıvamdayken kelepçenin kenarlarından dışarı sızma riskinin olmaması için biraz bekletip hafif yoğunlaşmaya başlayınca kelepçeli kalıbın içine bisküvilerin üzerine yavaşça boşaltarak buzdolabına kaldırıp,1 gece bekletin.

Ertesi gün limonlu sosu pişirerek üzerine her tarafına gelicek şekilde yayarak dökün.Tekrar buzdolabına kaldırıp en az 4 - 5 saat beklettikten sonra servis yapın.
LİMON SOSU; Limonların sululuk derecesine göre az veya çok gelebilir diye limon sayısı vermek istemedim.Yarım su bardağı limon suyu ölçüsü bence yeterli.
Küçük bir tencereye tüm malzemeleri alın.Topaklanmaması için tel çırpıcıyla karıştırarak nişastanın erimesini sağlayın ve ocağı yakın.Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Ocağı söndürünce tereyağını ilave edin.Soğurken koyulaşacağı için,soğuduktan sonra el blendırından geçirip Cheesecake'nin üzerine dökerek her tarafına yayılmasını sağlayın.Buzdolabında en az 4 - 5 saat daha bekletip servis yapın.
(El blendırından geçirince biraz sulanıyor telaşlanmayın,bekleyince yine koyulaşıyor.
Sevalce NOTLAR:Ben 20cm.lik çember kalıba hazırladım.kalın oldu.24cm.lik kalıpta daha iyi olur diye düşünüyorum.Muhakkak kelepçeli çember kullanın,ben düz çember kullandım.Servis zamanı çemberi çıkarmak için yukarı kaldırırken kenarları biraz bozuldu.

3 yorum:

  1. bunu mutlaka deneyeceğim canım.Ellerinize sağlık.Görüntü süper...

    YanıtlaSil
  2. şunu şöyle kalıp gibi bir yapamadım:(
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. wayyyy limonun girdiği herşeyi severim, nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil