1 Aralık 2010 Çarşamba

PERDE PİLAVI

9. TARİFİN ADI : PERDE PİLAVI
    GÖNDEREN :  BÜLBÜLÜN YERİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

PERDE PİLAVI



Malzemeler:
1 adet büyük boy tavuk
2 su bardağı pirinç
200 gr. tavuk ciğeri (bence kullanılmasa da olur)
500 gr. dolmalık çam fıstığı
100 gr. Badem içi(soyulmuş)
5 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz, karabiber
3 su bardağı tavuk suyu
Bir tutam sevgi


Perdesi için:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar un


Hazırlanışı:
Tavuğu iyice yıkayıp bol tuzlu suda kemiklerinden ayrılıncaya kadar haşlayın.
Tavuk suyunu ayırın (ilerleyen aşamalarda kullanacağız). Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırarak didin (bu çok komik bir sözcükmüş, yazarken fark ettim).
Diğer taraftan pirinci bol tuzlu sıcak suda 40-50 dk. ıslatın.
Tavuk ciğerlerini ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün.
Geniş bir tavaya bir kaşık tereyağı koyup önce çam fıstıklarını, sonra da tavuk ciğerini kavurun. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
Pilav tenceresinde 1 kaşık tereyağını eritin, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. 4-5 dakika kavurup, ayırdığınız 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kalan tuz ve karabiberi ekleyin. Yani bildiğiniz gibi pişirin pilavı... Ocaktan aldığınız pilavın içine tavuk ciğeri-fıstık karışımını ekleyip karıştırın.


Sıra geldi hamuruna…
Perde hamuru için yumurta, yoğurt, yağ ve karbonatı derin bir kaba alın, karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Perde pilavı tenceresini (bunun için kek kalıbı da kullanabilirsiniz) 2 kaşık tereyağıyla yağlayın ve ortadan ayırdığınız bademleri tencereye yapıştırın ( biz badem içi bulamayınca kabuklu bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyduk, bu epeyce meşakkatli bir iş oldu). Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı oklavayla açıp tencerenin içine yerleştirin (aman dikkat bademler bozulmasın, bizimki bozuldu çünkü).
Tencereye sırayla tavuk eti, pilav, tavuk, pilav sırasıyla malzemeleri yerleştirip elinizle bastırın.
Ayırdığınız hamuru, bu karışımın üzerine kapak yapar gibi kapayıp gövde hamuruyla birleştirin (anlatım karışık oldu sanırım ama yapımı çok basit).
Kalan tereyağını üzerine parçalayarak yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında hamur iyice kızarana kadar (30 dk.) pişirin.


Afiyet olsun…
Not: Bu tarif içinde 2 çay kaşığı beş bahar da vardı fakat biz bu beş baharın ne olduğunu bilemedik ve tarife eklemedik. Eğer bilenler, bulanlar varsa ve “Perde Pilavı beş baharsız olmaz” derseniz pilavı fıstıklı karışımla karıştırırken onu da ekleyebilirsiniz 

1 yorum: