33. TARİFİN ADI: SAKALLI PATATES
GÖNDEREN : LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
5 adet patates
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber, biberiye
sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı: 2 adet patates kabukları soyulup tuzlu ve biberiyeli suda haşlanır. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra ezilerek püre haline getirilir. Kalan patatesler soyulup rendelenir. Püre ile rendelenmiş patatesler, un, yumurta ve baharatlar karıştırılır. Kızdırılan yağın içerisine bir kaşık yardımı ile patates karışımından konulup kızartılır. Yağı süzüldükten sonra servis edilir.
Hem pratik hem güzel, sevgiler
YanıtlaSil