6 Aralık 2010 Pazartesi

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE

36. TARİFİN ADI : GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE
      GÖNDEREN : GULOANNE MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER



Yarım kilo kuru fasulye ( Akşamdan Islatılmış


2 orta boy kuru soğan


250 gr kuşbaşı et


1 yemek kşğ domates salçası


1 yemek kşğ Biber Salçası


1 yemek kşğ sıvı yağ


Tuz


Karabiber.Pul Biber


YAPILIŞI


Kuru fasulyeleri akşamdan yıkayıp bir tencere içinde suya koyun ve bekletin. Ertesi gün çok fazla bekletmeyin. Çünkü çok fazla beklerse su içinde durduğu için koku yapıyor. O yüzden yapacağınız zamana kadar arada sırada suyunu değiştirin, yapma işlemine geçince 10 dakika kadar haşlayın fasulyenin gazı çıksın. Biraz ağzını kapatıp bekletin.


Sonra bu suyu süzün atın. Güvecin içinde soğanları, ince doğradığımız sıvı yağda kavurun. Etleri ekleyin kavurun, etler suyunu çekmeye başlayınca salçayı ekleyin kavurun, Kuru fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde suyunu, tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve güvecin ağzını Aluminum Folyoyayla tamamen kaplayıp kapağanı kapatıp. çok kısık ateşte pasülyeler pişene kadar ocakta pişirelim


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder