12 Aralık 2010 Pazar

PUM PUM ÇORBASI

52. TARİFİN ADI: PUM PUM ÇORBASI
     GÖNDEREN :CAFE PEPELA



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


.8 yemek kaşığı mısır unu


.150 gram tereyağı


.200 gram kıyma (Kıyma kullanmayacaksanız pastırma veya sucuk.)


.1 litre et suyu + 1 bardak süt (Pastırma/sucukla yapacaksanız süt eklemeyiniz.)


.2 dilim ekmek


.2 dilim kaşar peyniri (opsiyonel)


.Tuz ve baharatlar


Hazırlanışı:


.Tencereye süt ve su karışımını alıp,8 yemek kaşığı mısır unu ekleyip orta ateşte kaynatınız.


.Ayrı bir tavada,tereyağı ile kıyma ve minik minik doğradığınız ekmekleri kavurunuz.Bu aşamada lezzet katması açısından nane,karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.


.Kıymalı harcın yarısını çorba ile buluşturup,bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınız.


.Kalan harcı da üzerine döküp,kaşar peyniri rendesi ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder