1 Aralık 2010 Çarşamba

SEBZELİ KREP

11. TARİFİN ADI:  SEBZELİ KREP
       GÖNDEREN: LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Krep malzemeleri: 

1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
1 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
biraz tuz


Krep iç harç malzemesi:
1 adet havuç
1 adet büyük patates
1 adet kuru soğan
½ su bardağı bezelye
tuz, karabiber, pul biber, kekik
sıvı yağ
kaşar peyniri
et

Hazırlanışı: bütün krep malzemelerimizi karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz. yanmaz tavamızda arkalı önlü kızartarak hazırlıyoruz.
Daha sonra patates, havuç ve soğanlarımızı küçük kare şeklinde doğrayıp hazırlıyoruz. Pişirme kabımızda küçük doğranmış etimizi kendi suyunda pişiriyoruz. Etler piştikten sonra az miktarda yağımızı ve soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra havucumuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurup patateslerimizi ekliyoruz. Patateslerde kavrulduktan sonra bezelyemizi, baharatlarımızı ve ½ su bardağı suyumuzu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıyoruz. sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krepimizi düz bir zemine serip, pişirdiğimiz harcımızdan krepimizin ortasına arzu ettiğimiz miktarda koyup karşılıklı kenarlarını üst üste getirerek katlıyoruz ve ters çevirip fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Üzerine kaşar dilimleri yerleştirip, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletiyoruz. Arzu ederseniz domates sosuyla servis edebilirsiniz, daha lezzetli oluyor. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder