24. TARİFİN ADI: KESTANELİ BUHARA PİLAVI
GÖNDEREN : LEZZET ADASI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
bir fincan zeytinyağı
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
150-200 gr kestane
1 çay kaşığı tuz, kimyon, yenibahar
maydanoz
Hazırlanışı: Kestaneler keskin bir bıçakla boydan boya yarılır. Üzerine 6 su bardağı su ve 4 adet kesmeşeker eklenip tencerede haşlanır. Süzülüp soyulduktan sonra bir kenarda bekletilir.Pirin. Kaynar tuzlu suda 40 dk kadar bekletilir.
Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır. İncecik yemeklik doğranmış soğanlar ve yıkanıp süzülmüş pirinç tencereye aktarılır. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak en az 7-8 dk kavrulur. Üzerine kibrit çöpü boyutlarında doğranmış havuçlar aktarılır. Karıştırılmaya devam edilerek 2 dk daha kavrulur. Sıcak et ya da tavuk suyu kavrulan havuçlu pirincin üzerine aktarılır. (et suyu ölçüsü pirincin tam iki katı olmalı. Yani 2 su bardağı pirince 4 su bardağı et suyu kullanılmalı). Tuz, kimyon, karabiber ve yenibahar da serpiştirilip haşlanmış kestaneler ilave edildikten sonra karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte, 4-5 dk daha pişirilip ocaktan alınır. Tencerenin kapağı açılıp kağıt havlu örtülür ve tekrar kapatılıp en az 20 dk dinlendirilir. Dinlenen pilav karıştırılıp servis tabağına alınır. İnce kıyılmış maydanozla süslenip ikram edilir.AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder