59. TARİFİN ADI: DİLBER DUDAĞI
GÖNDEREN : PAŞA SOFRAM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzemeler:
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 fiske tuz
• 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
• 250gr nişasta; açmak için
• 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
• 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
• 1 yumurtanın akı
• şerbet:
• 5 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
hazırlanması:
1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin
günaydin canim, dilber dudagini sekil vermeden sadece yufkalari aciyor yagli kagatla sarip paketliyorsun yapismamasi icin,tipki satin alinmis baklavalik paket olmus hazir yufkalar gibi.
YanıtlaSilkullanacagin zamanda önce buzunu eritiyor sanrada bardakla kesip devam ediyorsun, baklava hamurunuda derin dondurucuda beklete bilirsin yani. pisirmeden öncede yagini üzerinde gezdiriyoruz.
soru olursa yine beklerim canim. etkinliginde sana kolay gelsin :)