10 Aralık 2010 Cuma

PATLICAN KEBAP

47. TARİFİN ADI: PATLICAN KEBAP
     GÖNDEREN : İNCİ YEMEK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .


Patlıcan kebap için öncelikle et soteyi hazırlamamız gerekiyor.


Malzemeler:


500 gr kuşbaşı dana eti


1 tane orta boy kuru soğan


2-3 tane küp doğranmış domates


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 yemek kaşığı biber salçası


tuz,karabiber


1-2yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanması:


Etleri bir tencereye alın üzerine sıvıyağ ekleyin.Ateş üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin soğanlar sararmaya başlayınca salçalarını ve küp doğranmış domatesleri de tencereye ilave edin, çok kısık ateşte etler yumşayıncaya kadar pişirin.


Bu arada suyunu çekmişse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.


Etler pişedursun biz bu arada patlıcanları alaca soyalım yaklaşık 1 kg yeterli olacaktır.
fotoğrafda gördüğünüz şekilde veya başka şekilde :)orta kalınlıkda dilimleyin üzerine tuz serpin ki acısını çıkaralım.5-10 dakika sonra yıkayarak teflon tavada (ben üzerine fırça ile sıvıyağ sürerek kızartıyorum )önlü arkalı kızartalım.


pişmiş olan et soteyi fırın kabına dökelim üzerine kızarttığımız patlıcanları dizelim.Tepside yaklaşık iki su bardağı kadar suyu olmalı yemeğin yoksa suyunu verelim ve doğru önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirmeye,hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder