GÖNDEREN : SAFİYECE
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ
MALZEMELER..
1-2 Kilo kemikli koyun et
2-3 Patetes
3- 1 Büyük boy havuç
4 - 1 Adet kuru sogan
5- 1 Kırmızı salaçalık biber
6- Yeşil biber
7- 1Baş sarımsak -1 Tatlı kaşıgı dometes ve biber salçası
8 - 1- T atli kaşıgı feslegen kurusu
9- istege göre baharat.
YAPILIŞI
Kemikleri yıkayıp düdüklüye yerleştirip tüm havucu ve patatesi 4 e bölerek soganıda aynı şekilde kesiyoruz .Biberleri ince kesiyoruz sarımsakları bir havan dövüp derin bir kapda barahatlarla salçayla birlikde sos yapıp bunlarıda tenceremize bunları ekleyip tuzunu suyunu ayarlayı agzını kapatıp 1 saat pişirip tencerenin havası çıkdıkdan sonra servirs tabagına alıyoruz arzuya göre kemiginden ayırıp yahni olarak yada pilav yanında bütün olarak servis yapabilirsiniz Afiye olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder