8 Aralık 2010 Çarşamba

KEMİKLİ ET HAŞLAMA

39. TARİFİN ADI: KEMİKLİ ET HAŞLAMA
     GÖNDEREN :  SAFİYECE




    Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ

MALZEMELER..


1-2 Kilo kemikli koyun et

2-3 Patetes

3- 1 Büyük boy havuç

4 - 1 Adet kuru sogan

5- 1 Kırmızı salaçalık biber

6- Yeşil biber

7- 1Baş sarımsak -1 Tatlı kaşıgı dometes ve biber salçası

8 - 1- T atli kaşıgı feslegen kurusu

9- istege göre baharat.

YAPILIŞI

Kemikleri yıkayıp düdüklüye yerleştirip tüm havucu ve patatesi 4 e bölerek soganıda aynı şekilde kesiyoruz .Biberleri ince kesiyoruz sarımsakları bir havan dövüp derin bir kapda barahatlarla salçayla birlikde sos yapıp bunlarıda tenceremize bunları ekleyip tuzunu suyunu ayarlayı agzını kapatıp 1 saat pişirip tencerenin havası çıkdıkdan sonra servirs tabagına alıyoruz arzuya göre kemiginden ayırıp yahni olarak yada pilav yanında bütün olarak servis yapabilirsiniz Afiye olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder