21 Aralık 2010 Salı

TAVA

66. TARİFİN ADI:  TAVA
     GÖNDEREN : ÖZLEM


Ev sahibi olarak bende evimde sizlere etkinlikle ilgili bir tarif sunmak istedim. Diğer tariflerim için TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


500 gr kemikli et

1 kilo patlıcan

1 büyük soğan

1 baş sarımsak

3 adet yeşil biber

1 adet kırmız biber

3 tane domates

5 yemek kaşığı zeytinyağ

tuz, kırmızı biber, kara biber

1 yemek kaşığı biber salçası



YAPILIŞI:

İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır.ssarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Güveç kabına et ve yemeklik doğranmış soğan, biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, kırmızı biber ve karabiber konulur ve karıştırılır. Üzerine yıkanmış patlıcanın yarısı koyulur. Bunun üzerine sarımsağın yarısı, biberin yarısı, domatesin yarısı koyulur.Ttekrar üzerine patlıcanın hepsi koyulur.Üzerine kalan sarımsak, biber ve domatesler koyulur. 2 yemek kaşığı zeytinyağ üzerine gezdirilir, tuz atılır. 1 su bardağı su koyularak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sakın karıştırmayın. Piştikten sonra bir büyük servis tabağına ters çevrilir.

Pilavla birlikte afiyetlle yenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder