11 Aralık 2010 Cumartesi

MEYVELİ MAYHOŞ BÖREK

50. TARİFİN ADI: MEYVELİ MAYHOŞ BÖREK
     GÖNDEREN : MİNE


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Meyveli Mayhoş Börek



• 300gr – 400 gr kuşbaşı et


• 1 orta boy ayva


• 1 orta boy yeşil elma


• 1 orta boy portakalın suyu


• Tuz


• 2-3 adet yufka


• 1 çorba kaşığı tereyağı


• 2 çorba kaşığı + 1 fincan sıvıyağ


• 1 yumurta sarısı


Kuşbaşı etler olabildiğince ufak doğranır. 2 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağda kısık ateşte suyunu çekene kadar sotelenir.Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış elma ve ayvalar eklenir. İyice çevrilir. Portakal suyu ve üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek pişmeye bırakılır. Ben hazır üçgen kesilmiş yufka kullandım, biraz kalın olduğu için tek kat yaptım. İnce yufka varsa çift kat yapılabilir, yufka 8’e bölünür. 1 fincan sıvıyağ ve 1 fincan su karıştırılarak fırça yardımı ile üçgen yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı etli karışımdan konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

2 yorum: