2 Aralık 2010 Perşembe

BÖBREK SOTE

20. TARİFİN ADI: BÖBREK SOTE
      GÖNDEREN: MUHTEREMLE AFİYETLE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

BÖBREK SOTE;



Malzemeler;
1 çift böbrek (ben küçükbaş kurbanımızın böbreğini kullandım)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kekik-kırmızı pul biber ve benzeri baharatlar.


Sunum için;
1 küçük boy mor lahana,
1 adet kuru soğan,


Soğan salatası için;
2 adet kuru soğan,
6-7 dal maydanoz,
1 yemek kaşığı sumak,
Tuz, zeytinyağı.


TARİFİ;
Böbreklerin pişerken kokmaması için, 1-2 gün önceden su dolu bir kaseye bırakın.
Günde 2-3 defa suyunu değiştirin.
Not; Kase buzdolabında beklemelidir.
Pişirmeden önce yatay bir şekilde kesip, ikiye ayırın.
Derin bir tencere yada kaçerola'ya(derin el tavası) 1 yemek kaşığı yağ döküp, böbrekleri içine atın.
Kapağını kapatarak ara sıra sallayarak içinde ki suyu salmasını sağlayın.
İçinde ki su çıkınca hemen süzün.
Tencereye yağın geri kalanını ekleyip, böbrekleri tekrar içine atın.
Ara sıra karıştırarak böbrekleri pişirin.
Üzerine istediğiniz baharatları ve tuzunu ekleyip, sunum için hazırladığınız salataların üzerine yerleştirip, servis yapın.


"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. kabul ederseniz salata tarifi yayınladım etkinlik için.bizim evimize çok et tüketilmediği için et yemeği yerine salata yaptım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. selam canım yeni tarifim hazır alabilirsin kolay gelsiiiin:)

    YanıtlaSil