1 Aralık 2010 Çarşamba

KAĞIT KEBABI

12.  TARİFİN ADI:  KAĞIT KEBABI
       GÖNDEREN :  MİNTİNİN MUTFAĞI


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .


MALZEMELER
1 kilo kuzu kuşbaşı
3 adet patates
15 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
***ASLINDA KAĞIT KEBABINDA BEZELYE VE HAVUÇ OLMASI GEREKİYOR.AMA MUTFAĞIM TAMAMEN AİLEMİN DAMAK TADINA HİTAP ETTİĞİ İÇİN,BEN KOYMADIM.BU NEDENLE,HEMEN BU NOKTADA HATIRLATMAK İSTEDİM.EĞER DAMAK TADINIZA UYUYORSA BEZELYE VE KÜP DOĞRANMIŞ HAVUÇ İLAVE EDEBİLİRSİNİZ


YAPILIŞI:
1-sıvıyağını tencereye koyun ve içine kuşbaşı doğranmış etinizi koyarak yağda iyice çevirin.kapağını mümkün olduğunca kapalı tutmaya çalışın etin suyunu salması için.et suyunu saldıktan sonra,eğer suyu azsa,bir miktar daha su ekleyerek pişmeye bırakın.yaklaşık 45 dakika kadar etinizi pişirin.çok yumuşak bir et olmalı.
2-etler piştikten sonra,soyduğunuz arpacık soğanlarını ekleyin.salçayı tuz ve baharatları da katarak karıştırın.küp küp doğradığınız patatesleri de ilave ettikten sonra azlan suyun yerine biraz daha su ilave ederek pişirmeye devam edin.patatesler yumuşayıp yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.yemeğin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
3-hazırladığınız yağlı kağıtların içine yemeği paylaştırın.katlı kısımlar altta kalacak şekilde,fırın tepsisine dizin.çok az salçalı su yaparak tepsiye gezdirin ve 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
4-çıkartmaya yakın kağıtların üstlerini açarak tereyağından küçük küçük parçalar koyun ve bu şekilde biraz üstlerinin kızarmasını sağlayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder