54. TARİFİN ADI: ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK
GÖNDEREN : ZELİHA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
ÇITIR KASEDE ALİ NAZİK:
Çıtır kase için malzemeler:
• 2.5 su bardağı un
• 1/2 su bardağı ılık su
• 6 çorba kaşığı zeytinyağı (Mısırözü de olabilir:)
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı tuz
• Arzuya göre baharatlar (Ben de,karabiber ve tozbiber kullandım:)
• 2 tatlı kaşığı susam
• 2 tatlı kaşığı çörekotu
hazırlanması:
1. Malzemelerin hepsini geniş bir kapta karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
2. 2o dakika kadar dinlendiriyoruz.
3. Fırına dayanıklı kaplarımızın dışını yağlayıp, merdane ile açtığımız hamur ile kaplıyoruz.
4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip elektirikler kesilmezse önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
5. Fırından alıp soğutunca güzelce çıkartıyoruz..
ALİ NAZİK İÇİN:
malzemeler:
• 3 adet patlıcan
• 200 gr. oğlak eti
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet kapya biber
• 1 çay bardağı yağlı yoğurt
• tuz
• sıvıyağ
hazırlanması:
1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz.Küçük parçalar halince doğrayıp çıtır kasemizin içerisine alıyoruz..:)
2. Tavaya sıvıyağ ve kuşbaşı etleri alıp,kavuruyoruz.Etimiz pişmeye yakın,yeşil biber ve kapya biberi de ekleyerek tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alıyoruz.
3. Yoğurda tuz ekleyip,güzelce karıştırdıktan sonra,çıtır kase içerisindeki közlenmiş patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
4. Sotelediğimiz eti de kaseye ekleyerek servis yapıyoruz..
Görüntü şahane ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
kaselerine bayildim,eline saglik
YanıtlaSilşunu yemek bi türlü nasip olmadı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok leziz görünüyor..Sevgilerrrr....
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcanım merhaba sayfam da senin için bir tarifim var alırsan sevinirim. Kolaygelsin...
YanıtlaSil