15. TARİFİN ADI: ORMAN KEBABI
GÖNDEREN: AHSEN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
• 1 kg. kuşbaşı dana eti
• margarin veya tereyağ
• 1 soğan
• 2 patates
• 1 kâse bezelye
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz, kekik, karabiber, kırmızıbiber
hazırlanması:
• kuşbaşı eti ve soğanı yağıda ekleyerek biraz kavuralı
• Salçayı ekleyip biraz daha kavurup 2- 3 su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.(kısık ateşte olduğu için biraz uzun sürüyor pişmesi ama etler yumuşacık oluyor)
• Patatesleri küp küp doğrayın.İyice yumuşayan etlere küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ilave edip tuzunu ve baharatlarını ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.baharatlarını ve tuzunuda ilave edin afiyet olsun
özlemcim evet yufka gibi açacaksın
YanıtlaSilbuzdolabında 1 gece bekletebilirsin:) ama fazla beklemesin tavı kaçabilir
sevgiler canım..