13. TARİFİN ADI: ELBASAN TAVASI
GÖNDEREN: DİLEK HANIMIN MUTFAĞI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
ELBASAN TAVASI
MALZEMELER
*1 kg kadar kuşbaşı et
*1 yk tereyağı
*2 baş kurusoğan (küçük doğranmış)
*6 sb su
Sosu için:
*500 gram yoğurt
*1 sb un
*2,5 sb etin pişirme suyu
*2 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye tereyağını koyup etleri ilave edelim.
Etleri ara ara alt üst edip 3 er dakika kızartalım
Soğanı tuzunu ve suyunu koyalım.
Ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten alalım.
Etleri bir küçük tepsiye dizelim.
Sosu için yoğurdu ve elenmiş unu iyice çırpalım.
Et suyunu azar azar ilave edip karıştıralım.
10 dakika kadar pişirelim.
Yumurta sarılarını sosu indirdikten sonra azar azar katalım.
Devamlı karıştıralım ateşe koyup tekrar pişrelim.
Hazırlanan karışımı tepsiye boşalttığımız etlerin üzerini kapatacak şekilde dökelim.
7/8 dakika fırında sosun üzeri kızarıncayadek üzerini kızartıp servis yapalım.
FELICITARI
YanıtlaSilTE IMBRATISEZ CU DRAG
MARI
özlemcim bir tarifim var senin için http://yemekbirask.blogspot.com/2010/08/otantik-bir-yemek-slama.html linki budur:)kolaylıklar diliyorum canım sevgiler..
YanıtlaSilcanım sayfamda bir tarifim var gelip alırmısın sanada kolay gelsin
YanıtlaSil