1 Aralık 2010 Çarşamba

ELBASAN TAVASI

13. TARİFİN ADI:  ELBASAN TAVASI
      GÖNDEREN: DİLEK HANIMIN MUTFAĞI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

ELBASAN TAVASI


MALZEMELER







*1 kg kadar kuşbaşı et

*1 yk tereyağı

*2 baş kurusoğan (küçük doğranmış)

*6 sb su



Sosu için:

*500 gram yoğurt

*1 sb un

*2,5 sb etin pişirme suyu

*2 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI



Bir tencereye tereyağını koyup etleri ilave edelim.

Etleri ara ara alt üst edip 3 er dakika kızartalım

Soğanı tuzunu ve suyunu koyalım.

Ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten alalım.

Etleri bir küçük tepsiye dizelim.

Sosu için yoğurdu ve elenmiş unu iyice çırpalım.

Et suyunu azar azar ilave edip karıştıralım.

10 dakika kadar pişirelim.

Yumurta sarılarını sosu indirdikten sonra azar azar katalım.

Devamlı karıştıralım ateşe koyup tekrar pişrelim.

Hazırlanan karışımı tepsiye boşalttığımız etlerin üzerini kapatacak şekilde dökelim.

7/8 dakika fırında sosun üzeri kızarıncayadek üzerini kızartıp servis yapalım.


3 yorum:

  1. FELICITARI
    TE IMBRATISEZ CU DRAG
    MARI

    YanıtlaSil
  2. özlemcim bir tarifim var senin için http://yemekbirask.blogspot.com/2010/08/otantik-bir-yemek-slama.html linki budur:)kolaylıklar diliyorum canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. canım sayfamda bir tarifim var gelip alırmısın sanada kolay gelsin

    YanıtlaSil