16. TARİFİN ADI: ARPACIK SOĞANLI SARIMSAKLI ET
GÖNDEREN: PINARABDULLAH
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler
1 kase ayıklanmış arpacık soğanı
2 baş sarımsak
1 kase kuşbaşı (biraz küçük doğranmış)
1 kaşık domates ve biber salçası
Kimyon + Kırmızı Biber
Zeytinyağ
Hazırlanışı:
İlk önce etleri tencereye alıp kendi suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra tenceremize zeytinyağını alıp ayıklanmış soğanları etlerimizin üzerine ilave edip birkaç dakika daha kavrulmasını sağlayalım. Ayıklanmış sarımsakları da ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurma işlemini gerçekleştirdikten sonra salçasını ve baharatları ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yanında birde şehriyeli pilav süper olur...
Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder