12 Aralık 2010 Pazar

KEREVİZLİ PIRASA ( BODRUM USULU)

51. TARİFİN ADI: KEREVİZLİ PIRASA ( BODRUM USULU)
     GÖNDEREN : YILDIZ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler :


1 kg pırasa ve kereviz

veya ½ kg pırasa 1-2 adet kereviz

300 gr kuzu eti

1 bardak haşlanmış nohut

1 kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

tuz

Yapılışı :

Kuzu eti kuşbaşı doğranarak yumuşayıncaya kadar pişirilir...

Bu arada kereviz ( taze yapraklarınıda )ve pırasalar temizlenir ve doğranır .Burda pırasayı düz kesiyoruz verev değil sadece zeytinyağlı yaparken verev kesiyorum.



Yumuşamış eti zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan ile soteleyip içine kerevizin küp küp kesilmiş kök kısmını ekleyip bir çaybardağı sıcak su ile 5 kadar pişirip salçasını ekliyoruz....

Biraz sotelendikten sonra nohut ve pırasalarıda ilave edip kararınca tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz......

Bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak ve üzerine limon sıkarak servis ediyoruz........

Afiyet olsun.........

1 yorum:

  1. Tatlım çıtır kasede ali nazik kebabını sana teslim ediyorum :)
    Kolaylıklar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil