8 Aralık 2014 Pazartesi
MISIRLI KAŞARLI PATATES PÜRESİ (FIRINDA)
Günaydınlar. Patates püresini hazırladıktan sonra fırına verdim. Harika oldu. Birde böyle deneyin derim. Et yemeklerinin yanına çok yakışan enfes bir lezzet.
Malzemeler:
3-4 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı konserve mısır
tuz
karabiber
Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. be güzelce ezilir. İçine sıcakken tereyağ eklenip karıştırılır. Süt, tuz isteğe göre karabiber, mısır eklenir , güzelce karıştırılır. Borcama yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Üzeri kızarınca fırından alınır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kesinlikle seveceğim bir tat,
YanıtlaSilellerinize sağlık,
nefis gözüküyor..
çok lezzetli ve pratik bir patates püresi olmuş.
YanıtlaSilşahane bir yardımcı yemek ellerinize sağlık