20 Eylül 2010 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


Bu yemeği kim keşfetmişse emeğine, ellerine ve  aklına sağlık diyorum. Patlıcanın saflığı etin asaleti birbirine öylesine yakışmış ki,et ve patlıcanın birleşiminin sonucu olarak karşınızda işte hünkar beğendi. Biz hünkar beğendiyi yoğun soslu olarak tercih ediyoruz. eğer sizler bol etli olarak tercih ederseniz etin miktarını artırın derim.


Malzemeler

4 adet patlıcan
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
50 gram tereyağı

Eti için:
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 Yemek kaşığı domates Salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber

Hazırlanışı

Önce patlıcanları yıkayıp, közleyelim, sonra kabuklarını soyup limonlu suya koyalım, bir müddet bekledikten sonra sıkıp ince ince doğrayalım. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim ve kavuralım ve sütü ekleyerek karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topak olduysa bu aşamada blendırdan geçirelim. Ardından patlıcanı ekleyip, bir iki çevirip ocağı kapatalım. Bu bu halde hazır bekleyebilir. Sunmaya yakın ocağı açalım rende kaşar peynirini katıp tekrar karıştırıp kaşar eriyince kapatalım. Eti için, kuşbaşı eti yağda kavuralım incecik kıydığımız soğanları ekleyip kavuralım. Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip kavuralım. 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte suyu çekene dek yani kıvam alana dek pişirelim. Servis tabağına önce beğendiyi sonra etini koyalım ve sıcak olarak servis yapalım

23 yorum:

  1. Bloglarda o kadar çok gördümki mutlaka denemeliyim ellerine sağlık Özlemciğim

    YanıtlaSil
  2. O ne banmalık sostur öyle :) ekmeği alıp ekrana bandırasım geldi :) o kadar yani düşün artık sen gerisini :) Ellerine sağlık,çok nefis olmuş.Hünkar beğendiyi icad edene de saygılar:)

    YanıtlaSil
  3. hünkarın beğenmesi kadarda var yani lezzet dorukta çünkü :)
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık özlemcim afiyet şifa olsun inşlh

    YanıtlaSil
  5. çok severim hünkar beğendiyi. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. günaydın canım çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor yaa nasıl canım çekti sabah sbah anlatamam

    YanıtlaSil
  8. bencede kim keşfetmişse iyi etmiş :)) ellerine sağlık bende çok severim kışın bol bol yapmak için bir sürü patlıcanı közleyip koydum bile buzluğuma :))

    YanıtlaSil
  9. görüntü süper,lezzet garanti.ellerine sağlık... sibel.

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı sabahlar, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor leziz ve iştah açıcı.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  11. Özlem cim,
    Hünkar beğendiyi biz de çok :)) Ellerine sağlık canım.
    Kekli baklava için tepsimin boyutları 25-35 cm di.
    Şimdiden kolay gelsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. canımm ellerine sağlık bende beğendim hemde hünkardan daha çok beğendimm:)) bu yapılımda fotoğraflayacağım artık yeter:)

    YanıtlaSil
  13. sadece bir kere denemiştim oda yeni evliyken:)
    uzun zamandır aklımda tekrar denemek bu sefer sizin tarifinizle deniyim bakalım eşim beğenicekmi :))
    ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık bayılırım bu harika yeme
    ğe.Eeeee hünkar bile beğenmiş bize sözmü düşer:))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık,bu da ne hünkarmış ağzının tadını biliyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. özlemciğim yazdıklarınla beni çok mutlu ettin Allahda seni mutlu etsin...normal yufkayla tam lezzeti yakalayamazsın sanırım hem kalın olur hemde hışır hışır olmaz tatlım...
    hünkar beğendinide pek beğendim şekercim..öpüyorum...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sagglik. Böyle yogun soslusu da cok güzeldir eminim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. özlemcim ellerine sağlık arkadaşım.çok sevdiğim bir yemektir gerçekten.nefiste olmuş...

    YanıtlaSil
  19. eline sağlık mükemmel bir lezzet, şifa olsun,amonyak aktarlarda satılıyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. sa.Özlemim,mevsim değişiyor kışlık hazırlıklarla uğraşıyordum çok sağol hatırladığın için..enfes lezzet patlıcanlı her şey nefis oluyor hünkar beğendide iştah açıcı olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun...A.E.O

    YanıtlaSil
  21. çok güzel bir lezzet, ellerine sağlık...
    kabaklı kekteki yağı sormuşsun; ben tereyağla denedim ama orjinal tarifinde tereyağ veya yerine 1/2 bardak sıvıyağ kullanılabilir yazıyordu, buna göre sıvıyağ da kullanabilirsin.
    kolay gelsin...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. hünkar beğenirde biz beğenmezmiyiz :)))harika olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık hünkar beğendi bayılarak yediğimiz bir yemek

    YanıtlaSil