Bu tarif Adana’lı olmalarından dolayı eşimin ailesine daha doğrusu ustama :)yani kayınvalideme ait. Adana yemeklerini muhteşem yapıyor...Çünkü hem meraklı,hem damağı kuvvetli,hem de elinin lezzeti var. Icli köfte zor gibi görünsede yapimi cok kolay bence. İnsanın yaptıkça eli alışıyor. Ben içli köfteyi yuvarlak yapıyorum. Kızartma ve haşlama süper oluyor. Yapamam diye hep kendinizi sakın geri çekmeyin. Mutlaka yaparsınız. Bundan emin olun. bu ölçülerle bu köfteyi 2 saatte yaptım.
ve bu tarifi beni etkinliğe davet eden http://nesrininmutfagi.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.
İçli köfte
3 su bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ:
1 kilo kıyma
1 kilo kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, pulbiber,kara biber
125 gram margarin
YAPILIŞI:
Bir gün önceden içli köftenin içi hazırlanır. Kıyma tencereye koyulur, suyunu çekene dek pişirilir. Suyunu çekince margarin eklenir, margarin eriyip biraz kavrulunca robotta çektiğimiz soğanlar eklenir. Soğanlar ölene dek arada karıştırılarak pişirilir. Soğanlar piştikten sonra salça eklenip kavrulur. Baharatlar eklenip, karıştırılır ve altı söndürülür. Soğuyunca dolaba kaldırılır. Mutlaka iyice soğuması gerekir.
Ertesi günü dışı yapılır. Şöyle ki; bulgur 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra içine, irmik, yumurta, tuz, baharatlar, biber salçası da eklenip su yardımıyla yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğrulduktan sonra un eklenip kıvamını alana dek yoğrulur. Bu durumda dışı ve içi hazır. Şimdi köftelerimizi hazırlamaya sıra geldi. Hamurdan bir parça alınır incecik açılır. İçine kıymalı iç konulur, kapatılır. Bir tepsiye dizilir. Bu şekilde hepsi hazırlanır.
Haşlama usulu: su kaynatırlı içine tuz, limon suyu eklenir, kaynayınca köfteler atılır ve haşlanır.
Kızartma usulu: köfteler kızgın yağda direk olarak kızartılır.
AFİYET OLSUN
Bende sık sık yaparım,süper bir lezzet ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhiç yapmadım ama yedim,birgün deneyeçeğim....ellerinize sağlık...Kayınvalidenizinde ellerinden öperim..
YanıtlaSilcanımm kayınvalidenin ellerine sağlık:)) adana mutfağı nefis:))
YanıtlaSiliçli köfteler şahane:))
Canım tarifini yayınladım.Ellerine sağlık ben içli köfteye bayılırım.Ne zaman istersen tarif gönderebilirsin,sevgiler.
YanıtlaSilÖzlem cim merhaba,
YanıtlaSilKemalpaşa tatlısı ile ilgili marka soruyorsan,sana sadece burada üretimi yapılan ve güvendiğim markaların ismini verebilirim. Daha doğrusu benim kullandığım markalar mustafakemalpaşa da üretimi yapılan Güvenal, NGS, Kem-Tat . Ben sadece bunları kullanıyorum, bulabilirsen taze tatlı almanı öneririm, kuru olanları ile arasında dağlar kadar fark olduğunu görecek ve bir daha hiç kuru tatlı almayacaksın:)
Sana daha önce mail göndermiştim, acaba eline geçmedi mi?
Bu arada içli köfteler süper görünüyor:))
Sevgilerimle...
slm canim gercektende cok güzel görünüyorlar, ellerine saglik
YanıtlaSilÇok severim içli köfteyi muhteşem gözüküyor canım eline sağlık...
YanıtlaSilCanım tesadüfün bu kadarı benim eşimde Adanalı:))
YanıtlaSilVe kayınvalidemde süper yapar bu enfes yemekleri
öpüyorum.
amanııın içli köftelere bittim... kızarmış olanı daha çok seviorum ;)
YanıtlaSilellerine sağlık özlemcim harika bi tarif öncelerden ablamlarda yemiştim.ayrıca çokk şanslısın kayınvaliden misler gibi yemekler yapıyomuş.
YanıtlaSilcanım çok güzel olmuş eline koluna sağlık
YanıtlaSilhımmm hiç yapmadım hep de korkarım acaba yapabilirmiyim diye :)
YanıtlaSilsevgiler..
merhaba bu tarifle verilen ölçüden ortalama kaç adet köfte çıkıyor acaba
YanıtlaSilsafi.ye bu vermiş olduğum ölçüden 35 tane çıkıyor. Ama büyüklük küçüklük durumuna göre değişiyor.
YanıtlaSilkullanmış olduğum Su bardağı normal 200 ml lik su bardağı .
kolay gelsin yine sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum.
çok güzel oluyor denedim bu tarifi teşekkürler :)
YanıtlaSil