İrmik tatlısı, hem çok sevdiğimiz, hem de çok pratik olduğunu düşündüğüm bir tatlıdır. Bloğumu takip eden Özge Hanım tarifi isteyince bende hemen yapayım dedim. Ben bu sefer jöleli olarak yaptım. Sade, ya da ara katı cevizli olarak da yaptığım oluyor. Ben bol Hindistan cevizli olarak çok seviyorum. Hindistan cevizi aroması sevmeyenler hiç kullanmayabilirler.
MALZEMELER
1 litre süt
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzeri:
Vişne reçeli taneleri
1 paket vişneli jel
Yapılışı:
İrmik, süt, şeker, hindistan cevizi kaynayana dek karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınır ve içine vanilya katıp karıştırılır. Pişen tatlı hafif ıslattığımız bir kare borcama dökülür. Dışarıda soğumaya bırakılır. Yeterince soğuyunca üzerine vişne taneleri yerleştirilir. Daha sonra jel üzerindeki tarife göre hazırlanır. Tatlının üzerine kaşıkla dökülür. Son olarak üzerine streç film ile kaplanıp buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Çok güzel olmuş elinize sağlık.Bende sık sık yaparım.
YanıtlaSilgörüntü süper.. ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilbu ne şıklık böyle hem göze hem mideye hitap etmiş
YanıtlaSilsevgiler canım
çok teşekkürler süpper görünüyr hemen yapmalıyım :))
YanıtlaSilGörüntü çok güzel, irmikle tatlı çok hafif oluyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilözlem enfes bir tatlı olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
canım eline sağlık çok güzel görünüyo
YanıtlaSilGerçekten çok pratik bir tatlı.Üzerini değişik soslarla lezzetlendirmek mümkün.Çok hoş olmuş ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilrenk ve lezzeti ile iştah açıcı,şifa olsun:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.. şu saatte canım nasıl istedi olsada yeseydim soğuk soğuk :))
YanıtlaSilNasıl da her meyveyle harika olur. Ben de çok severim ve çok sık yaparım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil