Evet bugün sizlere Sibel ablamın yoğun isteği üzerine acılı domatesli turşu tarifimi paylaşmak istiyorum. Sibel abla benim komşum olurdu ve haziran ayında taşındılar. Geçtiğimiz sene günlerimizde ve çay sofralarımızda sunmak için annem yapıp göndermişti. Ve gelen bütün misafirlerim çok beğenerek yemişlerdi. Hepsine afiyetler olsun. Tarifini annemden aldım ve bu sene de ben kendim yaptım.
Sibel ablacım şimdiden afiyetler olsun.
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
Malzemeler:
5 kilo domates (salçalık)
2 kilo gram yeşil acı biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağ
2 baş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Domatesler yıkadıktan sonra ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin. Geniş bir tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Sirke, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsakları katın. Biberlerin saplarını temizleyin. Yıkadıktan sonra irice doğrayarak domatesli karışıma katın. 15 dakika daha kaynatın. Altını söndürür söndürmez hemen kavanozlara doldurun. Ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirerek üzerine bir örtü örterek karanlık ortamda 1 hafta bekletin. 1 hafta sonra kullanılmak üzere buzdolabına koyun. Yenileceği zaman kavanoz açılır, kalan kısmı tekrar buzdolabına koyulur.
AFİYET OLSUN
Yemeklere lezzet katacagindan eminim. Sevgiler...
YanıtlaSilbende çok severim canım ellerine sağlık.öpüyorum...
YanıtlaSilBayılırım acıya ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis olmuş Özlemcim geçmişte bende çok yapardım ama şimdi nerdeee...
YanıtlaSilsevgiler..
elinize sağlık çok güzel görünüyr
YanıtlaSilKış hazırlıkları başladı...:) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilözlemcim ben daha yapamadım kısmet olmadı inş. bu sene için yapıcam :)
YanıtlaSilafiyet bal olsun şimdiden sana
sevgiler
Valla acının hertürlüsünü yerim,eminim nefis lmuştur,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilmımm ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil