17 Eylül 2010 Cuma

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Kış hazırlıklarına devam ediyorum.  Bu sefer de kırmızı biber turşusunu paylaşmak istedim. Bu turşu  makarna salatalarına, yoğurtlu salatalara çok yakışıyor. Farklı bir lezzet katıyor.  

KIRMIZI BİBER TURŞUSU


Malzemeler
4 kilo salçalık kırmızı biber
1 baş şarımsak
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
Yeterince turşu tuzu

Yapılışı:

Biberler ister fırında ister ocakta közlenir. Soğutulup kabuğu soyulur. Boyuna ikiye bölerek çekirdeği ortasından alınır.
İnce kıyılmış sarımsak üzerine katılıp, harmanlanır. Kavanoza doldurulur. Başka bir kapta sirke, limon suyu, tuz ve yağ tuz eriyene dek karıştırılır. Üzerine dökülür. Ağzı sıkıca kapatılarak, soğuk yerde saklanır.

AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. canım eline sağlık faydalı bir paylaşım çok teşekkürler hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ,kış hazırlıklarını evde yapmak en güzeli ,hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Kış hazırlıklarınız tamamlanmış, ne güzel. Ben de bolca yapar kış için saklarım.
    ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kolay gelsin diyorumm bizim evdede çok sevilir bu turşu:)
    mutlu akşamlar dilerim..

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık turşular hazır afiyetle yersiniz inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. maşallah siz kış hazırlıklarını bitirdiniz ,ben daha yeni başlıyacağım :))
    bizim evdede çok sevilir bazıları haşlayıp yapıyo biberleri ama közlenmiş en güzeli

    YanıtlaSil