Kış hazırlıklarına devam ediyorum. Bu sefer de kırmızı biber turşusunu paylaşmak istedim. Bu turşu makarna salatalarına, yoğurtlu salatalara çok yakışıyor. Farklı bir lezzet katıyor.
Malzemeler
4 kilo salçalık kırmızı biber
1 baş şarımsak
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
Yeterince turşu tuzu
Yapılışı:
Biberler ister fırında ister ocakta közlenir. Soğutulup kabuğu soyulur. Boyuna ikiye bölerek çekirdeği ortasından alınır.
İnce kıyılmış sarımsak üzerine katılıp, harmanlanır. Kavanoza doldurulur. Başka bir kapta sirke, limon suyu, tuz ve yağ tuz eriyene dek karıştırılır. Üzerine dökülür. Ağzı sıkıca kapatılarak, soğuk yerde saklanır.
AFİYET OLSUN
canım eline sağlık faydalı bir paylaşım çok teşekkürler hayırlı cumalar
YanıtlaSilEllerine sağlık ,kış hazırlıklarını evde yapmak en güzeli ,hayırlı cumalar.
YanıtlaSilKış hazırlıklarınız tamamlanmış, ne güzel. Ben de bolca yapar kış için saklarım.
YanıtlaSilellerinize sağlık, sevgiler...
kolay gelsin diyorumm bizim evdede çok sevilir bu turşu:)
YanıtlaSilmutlu akşamlar dilerim..
Canım ellerine sağlık turşular hazır afiyetle yersiniz inşallah sevgiler.
YanıtlaSilmaşallah siz kış hazırlıklarını bitirdiniz ,ben daha yeni başlıyacağım :))
YanıtlaSilbizim evdede çok sevilir bazıları haşlayıp yapıyo biberleri ama közlenmiş en güzeli