14 Eylül 2010 Salı

RULO POĞAÇA

Bu poğaça tarifini kardeşim Özge' den aldım. O da Oktay usta'dan almış. çok güzel bir tarif oluyor. Bir kaç gün bile kaldığında ısıtıldığında hala tazeliğini koruyor.  Ben kıymalı olarak yapmıştım. Peynirlisi de çok güzel oluyormuş.  Şimdi gelelim tarife:
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( akı içine, sarısı üzerine)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İÇİ:
Kıymalı harç ya da patatesli ya da peynirli harç
YAPILIŞI:
Yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, tuz karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir yumuşak hamur yoğrulur. Daha sonra hamur ikiye bölünür. Merdane ile 1. hamur uzunlamasına oval şeklinde açılır. Uzun kenara harç konulur. Ve rulo şeklinde sarılır. Tepsiye koyulur. 2. hamurda  aynı şekilde yapılır. Tepsiye koyulur. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra dilimlenir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. reca ederim şeker millet faydalanırsa ne mutlu bize :)) hakikaten süper br tarif :))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellrine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık yaa poğaça gibisi varmıı herşeklini bayıla bayıla yiyorum:))

    YanıtlaSil
  5. çayın yanında en sevdiklerimdendir..
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. canım eline sağlık hem çabuk olur hemde çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Bu tarifi daha önce denemiştim.Ancak hamurun iç malzemesi konulmadan önce en az yarım saat dinlenmesi gerektiği yazıyordu.Mayalı kıvamında oluyor.

    YanıtlaSil