18 Kasım 2011 Cuma
KISIR
Günaydınlar sevgili dostlarım. Hayırlı cumalar diyerek bugün kü postuma başlıyorum.
Bugün sizlere Adana usulü bir kısır tarifi vereceğim. Bol yeşillikli oluyor. Ekşilice çayın yanında çok güzel oluyor. Bizim kısırların olmazsa olması nar ekşisi.
Birde o kadar mutluyum ki izleyici sayım 200 ' ü aştı. İnşallah daha da artar.
Hafta sonu sizlerle olamayacağım Kpds sınavım var Adana' ya gidiyoruz. Pazartesi görüşmek üzere sevgiler. Sizleri çok özleyeceğim.
Malzemeler:
6- 7 dal marul
7-8 taze soğan
2- 3 dal taze sarımsak
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet salatalık
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
bir tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ince bulgur
1 bağ nane
1 bağ maydonoz
2 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
1 kahve fincanı limon suyu ( nar ekşinizin ekşilik durumuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 su bardağına yakın zeytinyağı
Yapılışı:
Marul, taze soğanlar geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, naneyi, de ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. İçine salatalık ve sivri biber de doğranır. Kabın ağzını kapatıp kenara alın. Ayrı bir tabağa domatesler kabuğu soyulup, küp küp doğranır.
Bulgur sıcak su ile yaklaşık 2 su bardağı ama suyu azaltabilirsiniz, ıslatın. Bir kenarda 15 dakika bekletin.
Bulgurun üzerine önce salça ekleyip salçayı iyice yedirene dek yoğurun, domates ekleyip yoğurun. Diğer doğranmış tüm malzemeleri, zeytinyağ, nar ekşisi, limon ve baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır.
Marul, domates ve salatalıkla servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kısırı çok severim epeydir yapmadım aklıma getirdin,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKısırı çok severim epeydir yapmadım aklıma getirdin,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilyanınada şöyle çıtır çıtır bir turşu oldumu harika olur.sınavında başarılar.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanımmm hayırlı cumalar ellerine sağlık sunumda süper kaşıklarına bayıldım öpüyorum.
YanıtlaSilALLAH kolaylık versin canım.kısır harika olmuş.canım çekti görünce.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhımm kısır sevilmezmi hiç ellerine sağlık sahane olmuş valla canım çekti :)
YanıtlaSilçok severim kısırı ellerinize sağlık çok leziz görünüyor:)
YanıtlaSilBayılıyorum kısıra harika görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilZiyaretine çok memnun oldum. Her zaman beklerim. Bende seni takibe aldım.
Sevgiler..
Ellerine sağlık Derya'cım
YanıtlaSilSevgiler
Özlem yanlışlıkla Derya dedim. Özür dilerim :(((
YanıtlaSilBen de kısırı bol ekşili severim:).Nefis görünüyor..Ellerine sağlık Özlem..
YanıtlaSilSevgiler:).
aslı
Bol nar ekşili doyamam ki bu kısıra ben..:)))
YanıtlaSilSıcacık çayla nasılda yakışır.
Ellerine sağlık canım
çok severim hele bol ekşili olursa off tadından yenmez
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
sınavda da başarılar dilerim
sınavında başarılar diliyorum canım.. kısır rengiyle harika olduğunu gösteriyor eline sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilkim hayır diyebilir kii,,
YanıtlaSilsizler yapınca biliyorum çok başka oluyor
elelrine sağlık
herkese afiyetle
sevgiler...
Ne kadar bayildim bloguna anlatamam :) super seyler var..yeni kesfettim blogunu benimkine de beklerim :)
YanıtlaSilhttp://zeysfashionroom.blogspot.com/
bayilirim!! nefis ellerinize saglik
YanıtlaSil