1 Aralık 2014 Pazartesi
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
Günaydınlar Sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle. Bugünkü yemeğimizi ben çok severim. Özellikle yemeği tabağa koyduğumda yumurtalı kısımlarını yemek çok hoşuma gidiyor. Ben miktarlarını yaptığım ölçüde yazıyorum siz artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
pulbiber
Ayrıca:
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 adet yumurta
tuz
Yapılışı:
Fasulyeler güzelce yıkanır, sapları ayıklanır, Ve bıçakla ince uzun doğranır. Tencereye yerleştirilir. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı, tuz, pulbiber atılır çok az su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Ayrı bir tavada tereyağında çatalla çırpılmış yumurta pişirilir. Karı kıvamda olacak.
Pişmiş fasulyenin üzerine eklenir. Servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım benim yine hiç tatmadığım bir lezzet,ellerine sağlık.Bugün pazardan yarım kilo alıp denemeliyim,öpüyorum tatlım Sibel Y.
YanıtlaSilçok severim, kahvaltıda yada günün başka bir saatinde mis gibi tereyağıyla yapılmış kavurmanın tadına doyamam :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
afiyetle..
Bu tarif merak uyandıran ve çok lezzetli gözüken bir olay muhakkak denemek lazım bence .
YanıtlaSil