8 Aralık 2014 Pazartesi

MISIRLI KAŞARLI PATATES PÜRESİ (FIRINDA)


Günaydınlar. Patates püresini hazırladıktan sonra fırına verdim. Harika oldu. Birde böyle deneyin derim. Et yemeklerinin yanına çok yakışan enfes bir lezzet.

Malzemeler:
3-4 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı konserve mısır
tuz
karabiber
Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Patatesler haşlanır. be güzelce ezilir. İçine sıcakken tereyağ eklenip karıştırılır. Süt, tuz isteğe göre karabiber, mısır eklenir , güzelce karıştırılır. Borcama yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Üzeri kızarınca fırından alınır.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. kesinlikle seveceğim bir tat,
    ellerinize sağlık,
    nefis gözüküyor..

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli ve pratik bir patates püresi olmuş.
    şahane bir yardımcı yemek ellerinize sağlık

    YanıtlaSil