27 Ocak 2011 Perşembe
ARTAN PİLAVDAN İÇLİ KÖFTE
İsmini görünce şaşırdınız değil mi? Çok güzel ve kolay pratik bir içli köfte. Dolapta kalmış pilavınız varsa durmayın mutlaka deneyin derim. Pişman olmazsınız. Biz sarımsaklı yoğurtlu ya da sade olarak yedik.
Tarifini yıllar önce Yeşim Ablamdan almıştım defterimde yazılı duruyırdu. Dün bu sefer ıspanağın yemeğini pişirdim mercimekli nohutlu . Yanına ekstra birşeyler yapmak için defterimi karıştırırken tarifi gördüm dolapta da artan pilav vardı ve hemen yaptım. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı pişmiş pilav
1 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
un
İçi:
kıyma, soğan, salça, baharatlar
Kızartmak için : sıvıyağ
Yapılışı:
İlk olarak içini hazırlayalım ki soğusun. Bunun için kıyma kavrulur, kavrulduktan sonra içine soğan eklenir kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir, karştırılı altı söndürülür ve soğumaya bırakılır. Yani bildiğiniz içli köfte içi gibide hazırlayabilirsiniz.
Hamuru; Pilav karıştırma kabına konulur, içine yumurta baharatlar eklenir karıştırılır ve hamur olana dek un eklenir. Korkmayın bildiğiniz hamur oluyor. Hamurdan parçalar alınır ve elimizi suya batırarark tezgahta açılır, ortasına iç malzemesi konulur ve oval şekilde kapatılır. Hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. İşet bu kadar kolay ve pratik ve çok lezzetli .
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Güzel fikirmiş en kısa zamanda deneyeceğim muhakkak ...Sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Harika görünüyor. Çok güzel bir alternatif olmuş.
Sevgiyle kal.
gerçekten çok pratikmiş
YanıtlaSilellerine sağlık Özlemim
ellerine sağlık Özlemciğim:)
YanıtlaSilgünümüzde pratik ve tasaruflu olmak şart:) her ne durumda olursak olalım:) o yüzden bu değerlendirmen için seni kutluyorum canım..
ellerine sağlık..
mutlu günler dilerim..
süper bir tarif mutlaka deniycem ellerine sağlık...
YanıtlaSilannem genelde artan pilavla kadın budu yapardı.bak buda güzelmiş ellerine sağlık canım
YanıtlaSiltarifi not aldım bile.az pilav yapsamda hep artar evde.çok güzel bir fikir bence.ellerine saglık.
YanıtlaSilharika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika bir tarif olmuş bu ya ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti,harika bir fikir...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilcokgüzel bir fikir birgün mutlaka denemek istiyorum teşekkür ederim
YanıtlaSilsüpermiş yapıcam :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilNe güzel bir fikir böyle hem kalanlar değerlendiriliyor hem de harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Süper görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilPratik ve çok lezzetli ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilÇok pratik tarifmiş. Hem artanlar değerlendiriliyor, hem de nefis bir lezzet ortaya çıkıyor:)) bayıldım doğrusu.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, sevgiler.
Canım hayırlı cumalar:) Ellerine sağlık nefis görünüyor....
YanıtlaSilözlemcim süper bir fikir...
YanıtlaSileline sağlık canım
dur bi deneyelim bakalım paylaşım için sağolun
YanıtlaSilCANIM ELLERINE SAGLIK ARKADASIM...COK DEGISIK GELDI DAHA ONCE BU TARIFI GORMEMISTIM PILAVIM ARTNCA DENEMEK ISTIYORUM....GUZEL FIKIRMIS...ÖPÜYORUM ARKADASIM SENI...
YanıtlaSilmutlaka dene canım gerçekten çok güzel oluyor. pilavdan yaptım desen kimse inanmıyor. kolay gelsin tatlım. çok öpüyorum seni
Silyaptim ve suan oturduk yiyoruz esim cok sevdi bunu cocuklarda severek yer kesin tarif super kesinlikle yapin pisman olmucaksiniz tarif icin tesekkurlerrrrrrr
YanıtlaSil