27 Ağustos 2010 Cuma

TUTMAÇ ÇORBASI

Ben bir yeşil mercimek hayranı olarak bu çorbaya bayıldım. Blog arkadaşlarımı gezerken tarifi gördüm ve akşamına yaptım. Teşekkür ederim arkadaşım http://www.rumma.org/  .

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
Yarım su bardağı nohut (önceden haşlanmış)
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nane
Sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI:

Mercimek haşlanır. Pişmeye yakın içerisine erişte, önceden haşlanmış nohut eklenir. Pişmeye bırakılır. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı karıştırılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınır, karıştırılır ve çorbaya eklenir. Bu arada sürekli karıştırılır ki yoğurt kesilmesin diye. Suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapılabilir. İndirmeye yakın tavada nane ve sıvıyağ yakılır, çorbanın üzerine dökülüp, altı söndürülür.

AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Bende çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. çok leziz ve şifa dolu bir çorba olmuş. Bende deneyeceğim. Yeşil mercimeğide çok severim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. eellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canımmm ellerine sağlık varmı evde yapılan gibi
    si harika olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Tutmaç çorbaısnı bende çok severim ilk knorrun hazırını yemiştim bayılmıştım ama meğer evde yapılan çookkk daha güzel oluyormuş:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Özlem Hanım:) Bana yaptığınız ziyaret ve yorum için çok teşekkür ederim... Bende blogunuzu gezdim nefis tarifler var ellerinize emeğinize sağlık... Sizi izlemeye almak istedim bağlantıda sorun var sanırım tekrar deneyeceğim. Sevgilerimle hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık özlem ben bayıırım bu çorbaya

    YanıtlaSil