Güllaç tatlısını eşim ve ben çok seviyoruz. Ben ramazan dışında da bu tatlıyı yaparım. 2 kişi olduğumuz için şu an vereceğim ölçüler küçük boy dikdörtgen borcam için geçerli.
MALZEMELER
6 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
İçi: dövülmüş 1 su bardağı ceviz
Süslemek için: vişne reçeli
Toz Antep fıstığı
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt ve şeker ocağa konur şeker eriyene dek karıştırılır. Süt ılık olacak. Ocaktan alınır ve içine vanilya katılır. Güllaç yaprakları ikiye kırılır. Borcamın dibine süt gezdirilir. 1 yarım güllaç yaprağı konulur. Tekrar süt gezdirilir. Böylece 3 güllaç dizilir. Ceviz serpilir. Diğer kalan güllaç yaprakları da aralara süt konularak tepsiye dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Serviz edileceği zaman dilimlenip vişne reçelinden vişne taneleri konulur, Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı serpilir. Sonra da afiyetle yenir. AFİYET OLSUN.
Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık sevgili arkadaşım.güllaçla aram pek iyi sayılmaz ama bu güzel sunuma hayır demem doğrusu.sevgilerimi gönderiyorum.güzel bloğun takibim altında...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Bayılırız.
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar.
ay vallahi acıktım.eline sağlık canım benim...buralarda durmak tehlikeli oluyor...öptüm.bye..
YanıtlaSilminticim canım aaa güllaç sevilmez mi? mutlaka dene böyle birde benim için ye oldu mu?
YanıtlaSiltaze nane teşekkürler.
yeşim ablacım aaay bende bugün çok kötü oldum birde temizlik yapmaya kalktım. hepsini de bitiremedim.
canım ya şansa bakki bugün arkadaşlarım iftara gelirken güllaç getirmiş.senin için yedim lakin gel gör ki ramazan da tadabileceğim bir lezzet.harici aklıma gelmez sanırım...ama sunumunun çok güzel...
YanıtlaSilsaol canım benim beni kırmayıp yediğin için. afiyet olsun. keşke yakın yerlerde olsak da sana sunup ikram etsem.
YanıtlaSilEllerine sağlık güllacı bende çok severim bu sene hiç yapmadım ama denemem şart oldu:)
YanıtlaSilRamazanın vazgeçilmezlerinden ellerine sağlık
YanıtlaSilhttp://krematat.blogspot.com/