PROFİTEROL
Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizidir. Ben çok mutluyum sizlerin arasına katıldığım için. Bu zamana kadar katılmadığım için kendime çok kızıyorum. Hep adsız olarak takip ettim. Blog açmaya cesaret edemedim. Becerip beceremeyeceğimi bilemedim. Ama sayenizde üstesinden gelmeye başladım. Bloguma tarif yazmak için hep bir şeyler hazırlayıp pişirmek istiyorum. O kadar heyecanlanıyorum ki. Sürekli bakıyorum yorum yazılmışı diye. Yorum sayılarımı bile ezberledim artık. Yorum geldiğinde o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.
Bu seferde kalkıp gidip bir profiterol yapayım dedim. Arkadaşlarımla tarifimi paylaşayım istedim. Sizlere gıyabınızda ikram edeyim dedim. Buyrun buyurmaz mısınız?
Süslemeden önceki hali. Sonra fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın. Bir dahaki yaptığımda süslenmiş halinin fotoğrafını eklerim.
Malzemeler:
Hamuru:
1,5 su bardağı un
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması İçin:
100 gram margarin
2,5 kahve fincanı un
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Çikolata sosu:
2 Su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
İlk olarak hamuru hazırlanır. Bir tencereye su ve margarin, tuz, şeker konulur, kaynayınca un eklenip karştırılır. 1-2 kavurduktan sonra altı söndürülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılır ve mikserle çırpılır. Hamur hazırlandıktan sonra tatlı kaşığı ile küçük toplar yapılıp tepsiye dizilir. 180 derecede pişmeye bırakılır. Pembeleşince fırın kapatılır ve kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır.
Kreması için ise, margarin eritilir. Un eklenip kavrulur. Süt ve şeker eklenerek pişirilir. Bu arada topaklandıysa blendır kullanabilirsiniz. Vanilya eklenip altı söndürülür. Mikserle 10 dakika çırpılır. Ve soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu için ise, su, şeker, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Şimdi hepsi pişti şimdi sırada hazırlamaya geldi. Krema krema sıkacağına konulur ve profiterollerin alt kısmından içine sıkılır. Servis tabağına yerleştirilir. Krema sıkacağı yoksa profiteroller ikiye bölünerek arasına kaşıkla krema konulabilir. En üste ise soğumuş çikolata sosu gezdirilir. Servis edileceği zaman ise fındıkla süslenir.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Canımmm bayılırım bu harika tatlıya.Yapması zah
YanıtlaSilmetli yemesi 5 dakika:))Ellerine sağlık kocaman
öpüyorum...
Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilfuat gencal, teşekkür ederim.
YanıtlaSilderyacım, valla dediğin gibi yaparken bir sürü bulaşık çıkıyor.
nesrincim, teşekkür ederim.
Nefis olmuşlar,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖzlemciğim blogun hayırlı olsun canım...
YanıtlaSilAramıza hoşgeldin:))
Profiterol nefis gözüküyor ...
Canım konserve mantar kullanıp kullanmadığımı sormuşun???
Ben bir defa konserve mantar kullandım ve çok hoşuma gitmedi...
Ekşimsi bir tadı var..
Tabi bu benim damak tadım yani belki senin hoşuna gider:))
Sevgiler...
özlemcim süper olmuş
YanıtlaSilahh üşenmesem de yapsam :)
sevgiler..
ilk başladığımda bende öyleydim sürekli başında oturup yprum beklerdim....hayırlı olsun...
YanıtlaSilçok severim çok her an olsa yerim..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
afiyet bal olsun
Sevgili Özlem, bu heyecanının hep devam etmesi dileğiyle:)
YanıtlaSilprofiterol sevmeyen varmı, yapması biraz zahmetli olsa da harika bir lezzet:))
ellerine sağlık, sevgiler...
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş çok seviyorum ben bunu şimdilik yasak ama karaciğerimden dolayı paylaştığın için çok teşekkürler
YanıtlaSilEllerine sağlık, süssüz hali de güzel profitörolün
YanıtlaSilBlogun hayırlı olsun
Yorumlarının daha da çoğalması dileğiyle :)
Bayılırım profiterole.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSA.Çok severim ayrıca çok nefis görünüyor afiyet olsun sevgiler unutmadan bloğunuz hayırlı olsun.A.E.O
YanıtlaSilcanım hayırlı kandiller diliyorum.cenabı rabbim dualrımızı kabul eyler inşallah.sevgiler.dualarda buluşalım...
YanıtlaSil