10 Ağustos 2010 Salı

Hayırlı Ramazanlar


BAKARA - 185




Şehru ramadânellezî unzile fîhil kur’ânu huden lin nâsi ve beyyinâtin minel hudâ vel furkân(furkâni) fe men şehide minkumuş şehra fel yesumh(yesumhu) ve men kâne marîdan ev alâ seferin fe iddetun min eyyâmin uhar(uhara) yurîdullâhu bikumul yusra ve lâ yurîdu bikumul usra ve li tukmilûl iddete ve li tukebbirûllâhe alâ mâ hedâkum ve leallekum teşkurûn(teşkurûne).

Orjinal Link: TEVBE EDENLERİN SİTESİ http://www.tevbe.org/forum/kuran-i-kerim-meali/316051-kuranda-ramazan-i-serif-ayet-meali.html



Meali:

Ramazan ayı ki insanlar için hidayete erdirici (hidayete erme 'a ulaşma vesilesi) ve beyyineler (açık deliller ve ispat vasıtaları) ve Furkan (hakkı bâtıldan ayırıcı) olarak Kur'ân Hüda tarafından onda (o ayın içinde) indirildi. Artık içinizden kim bu aya (yetişir de ramazan ayını görüp) şahit olursa o zaman onu oruç tutarak geçirsin. Ve kim hasta veya yolculukta olursa o taktirde (tutamadığı günlerin sayısı) diğer günlerde (oruç tutarak) tamamlanır. sizin için kolaylık diler zorluk dilemez. (Size bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi hidayet erdirdiği şeye karşılık (sizin de) 'ı tekbir etmeniz (yüceltmeniz) içindir. Umulur ki böylece siz (bütün bu kolaylıklara) şükredersiniz.

2 yorum:

  1. hayırlı ve bereketli ramazanlar.
    bloğunuz hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  2. papatya prenses teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil