20 Ağustos 2010 Cuma

FIRINDA TAVUKLU PATATES

Buyrun size hem kolay hemde lezzetli bir yemek. Hele ki temizlik yaptıysanız ve çok yorgunsanız ( benim gibi) hemen doğrayıp tepsiye döşeyip fırına verin. hazırlanışı bu kadar. Birde piştimi ohhh. Yemek hazır.
Tepsideki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.yorgunluktan.

Fırında Tavuklu Patates
Malzemeler:
1 paket tavuk kanadı ve küçük but tabağı
3 adet patates
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
biber salçası
tuz, kırmızı biber, kara biber, kekik
zeytinyağ

YAPILIŞI:
İlk olarak tavuk güzelce yıkanır. Pişireceğimiz tepsiye koyulur. Üzerine kızartmalık şekilde doğranmış patates, arpacık soğan, sarımsak, biberler de iri şekilde doğranarak ve eklenir. Salça, baharatlar ve zeytinyağ eklenip karıştırılır. En son en üste kabuğu soyulmuş domates irice doğranıp üzerine koyulur. Tavuklar üstte kalmalı. 1,5 su bardağı suyla salçalı su yapılıp üzerine dökülür. 200 derecede iyice kızarana dek pişirilir. Benim yemek yaklaşık 1,5 saatte pişti.
AFİYET OLSUN.

7 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar ellerine sağlık harika gö
    rünüyor.Bereketli iftarlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. hayırlı cumalar arkadaşım. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık görüntüsü nefiss olmuş şu arpacık soğanla aram hiç iyi değil :)soymaya üşeniyorum

    YanıtlaSil
  4. :))) aylincim ama şu bir gerçek ki arpacık soğanla çok güzel oluyor. teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir site hazırlamışsınız..
    yemek tarifinide çok beğendim çok lezzetli duruyor :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım nefis görünüyor.hayırlı akşamlar.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. yemekbir aşk ve yeşim ablacım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil