17 Kasım 2014 Pazartesi

SİYAH ZEYTİN YAPTIM :)))


Günaydınlar. Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle. Bugün siyah zeytin yapımı ile karşınızdayım. Geçen sene  ilk kez yapmıştım ve ev yapımı zeytin yediğimizden beri hazır zeytinlerden tat alamaz duruma geldik. Siyah zeytin yapımı yeşil zeytin yapımı gibi olmayıp 3 ya da 4 ayda yapılmaktadır. Ama bence bu kadar beklemeye değer derim. Yeşil zeytin yapılışına da bakmak isterseniz http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2011/11/evde-yesil-zeytin-yapimi.html


Malzemeler:
3 kg siyah zeytin
1 su bardağı iri tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
5 litrelik pet şişe

Yapılışı:
Zeytinler çürükleri sapları ayıklanarak bidona doldurulur. 3 kilo zeytin 5 litrelik pet şişeye tam olmaktadır. Üzerine tuz ve sıvıyağ eklenir, kapağı kapatılır, her gün sallanır. Bu şekilde devam edilir.
Sulandıkça biriken suyu dökülür. Daha sonra zeytin olduktan sonra yıkanır, bir tepsiye serilir bir kaç gün kurutulur.
Sonra yağlanır bir kaba konulur. Ve her sabah kahvaltı için sofraya getirilir. :))
Anlatımı işte bu kadar kısa olup tatlanması uzun süren lezzetine de asla hayır diyemeyeceğiniz bir sonuç.


AFİYET OLSUN.


2 yorum:

  1. Elinize sağlık. Eminim çok lezzetli olmuştur. Asla zaytinsiz kahvaltı yapamam..:))

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ellerine sağlık,yorumlarda bir sıkıntı var galiba .Diğer yorumlarım görünmüyor:(( Öpüyorum tatlım Sibel Y.

    YanıtlaSil