14 Kasım 2014 Cuma

TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA


Günaydınlar Hayırlı Cumalar. Bu enfes lezzet mis gibi tereyağ kokulu harika bir şey. Haşlanmış yumurta klasiğinin dışında. Hafta sonu kahvaltılarınız için mutlaka yapın diyorum. Ama  dikkat ekmeği çok kaçırmayın :))


Malzemeler:
Kişi sayısına göre yumurta
Tereyağ
tuz
toz biber
pul biber
kara biber
kuru nane

Yapılışı:
Yumurtalar haşlanır. Rafadan falan olmayacak bildiğiniz katı yumurta kıvamında. Daha sonra boyuna ortadan ikiye kesilir.
Bir tava ya da sahanda tereyağ eritilir. İçine toz biber, pul biber kara biber tuz atılır ve yumurtalar resimde görüldüğü gibi sarı kısımlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine kuru nane serpilir. 2-3 dakika pişirilir. Yalnız pişirilirken o sostan yumurtaların üzerine kaşıkla dökülür. Ya da tavayı sallayarak da yapabilirsiniz.
Yanında sıcacık ekmekle bana bana yersiniz.
Ben kendi yaptığım ekmekle servis yaptım. İlerleyen günlerde kendi ekmeğimi de paylaşacağım. Artık biz eve ekmek almıyoruz sağlıklı istediğimiz lezzette ekmekler yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. bu hafta sonu denemem lazım.agzım sulandı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. olsada yesem şimdi.nefis nefissss.

    YanıtlaSil