12 Kasım 2014 Çarşamba

YEŞİL MERCİMEKLİ NOHUTLU KABAK YEMEĞİ


Günaydınlar. Bugün bir kabak yemeği ile sizlerleyim. Kabağı çok sevmezdim ama bu yemeği pişirdiğimde sarımsaklı yoğurtla ya da yoğurtsuz yanında acı biberle kabağa olan sevgim artıyor. Bir de kabağın faydalarını unutmamak lazım. Benim dondurucuda haşlanmış nohut ve yeşil mercimek olduğu için pişmesi kısa sürmekte.


Malzemeler:
4-5 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
biber salçası
domates salçası
tuz
pul biber
zeytinyağ

Sosu:
biber salçası
zeytinyağ
kuru nane
2-3 diş sarımsak

Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranır zeytinyağında sotelenir. Salçalar eklenir. İri küpler şeklinde doğranmış kabaklar, domates eklenir kapağı kapalı kısık ateşte 5 dakika kavrulur. Üzerine nohut, yeşil mercimek, tuz, pul biber, biraz su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Ayrı bir tavada zeytinyağında biber salçası ezilmiş sarımsak az limon suyu 1 çay bardağı kadar su, kuru nane eklenir kaynatılır.
Pişen yemeğe bu sos eklenir, 5 dakika da bu sosla kaynatılır ve ocak kapatılır. Yanında acı biberle servis yapılır. İçine sarımsak konulduğu için yanında yoğurt da enfes olur. Eğer içine sarımsak koymazsanız sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. mercimekle kabak bir arada değişik olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kabagi bizdede cok yemezler bi ben severim boyle denemek istiyorum.ellerine saglik sevgiler
    Odulun var blogumda :-)

    YanıtlaSil
  3. Kabak için bende alternatif arayanlardanım.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil