30 Kasım 2010 Salı

FIRINDA PATLICAN DOLMASI

7. TARİFİN ADI:  FIRINDA PATLICAN DOLMASI
  GÖNDEREN  :  AYFER SULTAN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ.

Malzemeler:



Bostan patlıcanı 4 adet,500gr. kadar kup doğranmış kuzu eti,orta boy kurusoğan,1 başkadar sarmısak1 domates,,kalem biber,tuz,isot.


*****

Yapım aşaması:patlıcanın fazla kısmını alıp istediğimiz boyda olacak şekilde kesilen patlıcanlarıın içini bıcak yardımı ile istediğimiz şekil oluncaiçlerini limonla ovup suda bekletip limonlaovup suda bekletip kuruladıktan sonra iç kısmını yağlayıp fırında biraz pişirelecek.diğer tarafta küp doğranmış kuşbaşı eti yağda kavurupküp doğranmış kurusoğan ve sarmısağı biraz daha kavrup sırası ile doğranmış sivribiber,domates ekleyip kıvamlaşınca sıcak su tuz,isot ile pişirilir tas kebabı kıvamında iken patlıcanları doldurup fazlasını kestiğimiz patlıcanları doğrayıp yanlarına yerleştırip üzerine domatesleri yağda soteleyip su ekleyip fırında pişirilir,iki aşamada piştiğinden çok nefis oluyor afiyetler olsun...ayfersultan...

4 yorum: