30 Kasım 2010 Salı

BEZELYELİ ET SOTE

5. TARİFİN ADI: BEZELYELİ ET SOTE
GÖNDEREN : MUKO
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ


Malzemeler:


300 gr kuşbaşı et


1 baş kurusoğan


1 kaşık biber salçası


Sıvıyağ


yarım kavanoz konserve bezelye


tuz,karabiber,pulbiber,1 tutam biberiye


Yapılışı:


Tencereye sıvıyağımızı koyuyoruz üzerine kuş başı etimizi ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Etler önce suyunu bırakacak sonra suyunu çekecek,etler suyunu çekince üzerine piyazlık doğradığınız soğanlar ekleyin ve kavurmaya devam edin soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca,tuzu, tüm baharatları ve salçayı(eğer yaz ise rende domates kullanabilirsiniz) ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Etler yumuşayınca içine yarım kavanoz konserve bezelyenizi ekleyin ve 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.


Yanına küp küp doğrayıp kızarttığım patatesler ve nohutlu pilav ile servis yaptım.


Bu yemeğin suyu yok denecek kadar az oluyor sakın su miktarı az diye düşünmeyin.


Afiyet olsun

1 yorum:

  1. bezelye ve et çok yakıştırdıgım iki tattır. tebrik ederim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil