30 Ağustos 2012 Perşembe
SARI BURMA BAKLAVA
Merhabalar sevgili dostlarım. Bugün sizler için sarı burma, kocakarı gerdanı yaptım. 1 gün dolapta beklemesi gerekiyor daha kıyır kıyır olduğu için. yarın pişirip şerbetleyeceğim.
Verdiğim ölçülerle bu tepsi doldu, ve küçük bir borcamda aynı hamurdan şöbiyet yaptım. iki çeşit olsun değişik olsun diye. Hamuru çok güzel oldu. Yapım aşamalarıda çok kolaydı.
Malzemeler:
75 gram erimiş margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için:
Nişasta
İçi:
Ceviz içi
Üzeri:
200 gram tereyağ
Şerbeti:
4,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
limon suyu
Yapılışı:
Hamur yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Nişasta yardımıyla incecik açılır. Ortadan ikiye kesilir. Her yerine ceviz sepilir. İnce oklava ile ( Ben Maraş'tan özel olarak almıştım) sarılır, büzdürülür, oklavadan çıkartılır. Dilimlenir. Tepsiye yan yana dizilir. Bu şekilde dolapta 1 gece bekletilir.
Ertesi gün tereyağ kızdırılır, hamurların üzerine gezdilir. Fırında güzelce kızarana dek pişirilir. Ve soğumaya bırakılır.
Şerbet ocağa konulur, kaynadıktan sonra 8-10 dakika daha kaynatılır. Ben baş parmak tırnağıma damlatıyorum eğer duruyorsa şerbet tamamdır diye ocağı kapatıyorum.
Hamur soğuk, şerbet ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 5 dakika sonra tatlının üzerine dökülür, dinlendirilir.
Şerbetli hali ile yarın karşınızda olacağım.
Sevgiler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canim ellerine emklerine saglik afiyet seker olsun.Hayirli huzur dolu bir aksam diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık Özlemcim, Afiyet olsun,
YanıtlaSilyufka açma gibi bir marifetim yok ama el açmasını da yemeyi çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık cok nefis görünüyor banada beklerim sevgiler)))
YanıtlaSilşu incecik açma olayını kavrasam ne baklavar yapacağım ama :) neyse en azından fena olmuyor:))
YanıtlaSilellerine emeklerine sağık canım.
Afiyet şifalar olsun:)
YanıtlaSilaa tesadüfe bakk :)
YanıtlaSilbiz buna dolanger diyoruz ve tesadüftürki bende son yayınladığım postta bunun aynı malzeme ile başka bir versiyonunu paylaştım
ama bu şekildede denicem :)
tşkler ellerinize sağlık
Özlemciğim uzun zamandır Bloga uğramıyorsun inşallah sağlık sorununuz yoktur çok merak ettim arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilÇok zor bir tatlıyı hakkıyla yapmışsınız :)
YanıtlaSil