6 Ağustos 2012 Pazartesi

PATATES KROKET


Pazartesi günü yayınlamış olduğum patatesli-peynirli-citir-borek 'ten kalan iç malzemeyi kullanarak kalan malzemeyi değerlendirdim. İçine eklemeler yaptım. İftar sofralarımız için sizlerin karşısında. Buyrun,

Arta kalan  patatesli peynirli börek iç malzemesi
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:
sıvıyağ

Panelemek için:
1 yumurta
Un
Galeta unu

Yapılışı:

Malzemeler yoğrulur, dolapta biraz dinlendirilir. uzun oval şekiller verilir. Önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanır ve yağda kızartılır. Kağıt havluya çıkarın ki fazla yağını kağıt havlu çeksin. Sıcak servis yapınız.

AFİYET OLSUN.




3 yorum:

  1. HIIIM MİİİS MİİİİS...
    ÇOK SEVERİM...
    CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. Süper bir aprtatif elelrine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. yeter ki patates olsun:)

    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil