7 Ekim 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Günaydın. Bu tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf çıtır çıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler:


400gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Yapılışı:

Kadayıfı 1 gece önceden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan çıkarıp poşet içerisinde  kırarak geniş bir teflon tencereye koyun. İçine yağı, şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

1lt süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2  kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine toz haldeki krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını büyük boy dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Buzdolabında dinlendirin. 

AFİYET OLSUN.

14 yorum:

  1. Mutfaklarımızda yeni lezzet olarak yerini alan bu tatlı damaklarımıza yerleşti çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. AMA COK GUZEL OLMUS BUU. ELLERINE SAGLIK.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor çokta severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok sevdiğim bir tatlı canım çektiii

    YanıtlaSil
  6. canım çok sevdiğim bir tatlı ellerine sağlık çok güzel olmuş afiyet şifa olsun güzel kardeşim benim

    YanıtlaSil
  7. canım Elhamdülülillah şimdi daha iyiyim ilaçlarım bittikten sonra şimdide şifalı sulara gidiyorum 11 gün oldu çok şükür dahada iyi oldum bize çok yakın sular sabahları aç karnına içiyorum günde 3,5 litre çok iyi geldi 10 gün daha içicem canım kardeşim çok sağol sen nasılsın biraz alışabildinmi çok öpüyorum A.E.O

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık Özlemcim
    bu tarifi denemek istiyordum şimdi mutlaka yapacağım

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık özlemcim.çok severim bu tatlıyı.Canım ayrıca truff tarifimdeki hazır çikolata sosusunu sormuşsun.hani şu sıkılan pınarın,nesqukin filan çikolata sosları varya dondurmaların pastaların üzerine sıkarız işte onunla yaptım.

    YanıtlaSil
  10. çıtırlığın doruklarında bir lezzet:)) şifa olsun

    YanıtlaSil
  11. Senin de ellerine saglik canim benim. Biliyorum bir kez ben de denedim, ayni gün icinde tüketilmesi tavsiye olunur.... Ama cok lezzetli bir tatli oluyor....

    YanıtlaSil
  12. merhaba canım muhallebili kadayıf çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. çok sevdiğim bir tatlıdır. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım.. kadayıfın her şekli çok güzel..

    YanıtlaSil