9 Aralık 2013 Pazartesi
TATAR ÇORBASI ( MERSİN YÖRESİ)
Malzemeler:
Hamuru:
1 yumurta
1 su bardağı su
tuz
aldığı kadar un
İçi:
200 gram kıyma
1 kuru soğan
kara biber
pul biber
tuz
Üzeri:
zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Hamuru yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır.
Bu arada içi malzemesi hazırlanır. Kıyma ve soğan kavrulur, baharatlarla tatlandırılır ve soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur mantı hamuru kalınlığında açılır. Karelere kesilir. Kavrulmuş kıymadan konulur. ve üçgen şeklinde kapatılır.
Tencereye su eklenir ve kaynatılır. Kaynayınca tatarlar atılır haşlanır.
Ayrı bir tavada yağda salça kavrulur ve kaynayan suya eklenir. tatarlarla pişirilir.
Servis esnasında sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilÖzlemciğim sevgili adaşım bu çorbayı biz çok severiz ve sıklıkla da yaparız..
YanıtlaSilBen de aslen Tarsusluyum..
On numara bir çorbadır..
Ellerine sağlık..:))