Muhteşem ağıda dağılan çıtır çıtır susamla lezzetlenmiş bir kurabiye. Çay ve kahvelerinizin yanında enfes. Lafı fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim ve hemen sizde mutfağa koşup bu lezzetten yapın derim.
Malzemeler:
1 paket tereyağı ( oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı kavrulmuş susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri:
pudra şekeri
tarçın
Yapılışı:
Susam teflon tavada yağsız olarak kavrulur. Karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağ konulur ve üzerine sıcak halde kavrulmuş susam eklenir. Diğer malzemeler de eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır tepsiye dizilir. ve 160 derecede pembe olacak şekilde pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken pudra şekeri ve tarçın serpilir.
AFİYET OLSUN.
susam guzelleştırmıs kurabıye yı elıne sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım hemen denemek istiyorum
YanıtlaSilMerhaba :) Hep yapmak istedigim devamli ertelenen bir kurabiye. Nefis gorunuyor. En kisa zamanda deneyecegim. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık. arkadaşım..sevgılerımle.
YanıtlaSilismi ilginçmiş..:)) Elinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum.