Patlıcan süper bir sebze. Pişirilecek çok fazla seçeneği var. Ekşilice mis gibi şifa dolu bir ana yemek..
Malzemeler:
400 gr kuşbaşı et
1 kg. patlıcan
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
(domates ve biber)
limon tuzu veya
limon suyu da olabilir
Sıvı yağ, nane, pulbiber,
karabiber, tuz
Hazırlanması:
Kuşbaşı eti yemeklik biraz yağ ile önce kavurun, üzerine salçasını da ekleyip biraz da
onunla birlikte kavurup yemeğe yetecek kadar su ilave edin ve et pişsin.
Et pişince üzerine yemeklik
doğradığınız soğan, küp küp doğradığınız patlıcan, haşlanmış nohut, halka halka doğradığınız sarımsakları ekleyin
(hiç biri kavrulmuyor etli suyun içine atılıyor) Baharatlarını, ekşisini de
katıp patlıcanlar pişene kadar yemeği pişirin.
Yemek piştikten sonra ayrı
bir tavaya biraz yağ ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra altını kapatıp içine nane ve kırmızı
biber atıp yemeğin üzerine dökün.
AFİYET OLSUN
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSüper gözüküyor davet masalrına yakışacak bir lezzet... ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil