12 Aralık 2013 Perşembe

HUMUS



Malzemeler:

1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
1 limon suyu
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz

Üzeri:
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
turşu

Yapılışı:

Nohut haşlanır ama sakın suyu dökülmez. Nohutun kabukları soyulur, blendırdan geçirilir. Üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz gerektiği miktarda nohutun haşlama suyundan eklenir ve robotta çekilir. Krema kıvamına gelecek, pürüzsüz olmalı. Servis tabağına alınır, üzerine yağda yakılmış kırmızı biber dökülür isteğe bağlı olarak süslenir. Pastırma , sucuk ile de süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Bu lezzeti birde en kısa zamanda nohut unu ile de yapacağım.

7 yorum:

  1. Hummusa bayılırım hatta ölürüm..:))
    Antakya da sırf hummus satan hummuscu baklacılar vardır..
    Ben Antakya dan bir çok hummus unu getirdim.. Misafirlere yapıyorum Konya da pek bilmezler.. misafirler de severek yiyorlar..
    Bayıldım Adaşım ellerine sağlık..:))

    YanıtlaSil
  2. bu humusu bır turlu dusuremıyorum senın tarıfınıde deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Immm çok lezzetli görünüyor:)Bloğunzda artık bnde varım,banada beklerim Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  4. Mutlu yıllar Özlemcim :))
    ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. bir hataylı olarak humusa bayılırım elınıze saglık takıbe alıyorum bana da beklerım emekkafee.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. hayatımda sadece bir kere denedim vasat oldu sanırımbeceremedim ama sizinki çok güzel görünüyor.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çokk güzel oluyor gerçekten....Ben humusun altına kıtır ekmek koyuyorum.Üzerine humus, onun üzerinede kımızı biber yakıyorum.Çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil